Segítsüti

2013. sok kicsi - Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

2013. november 8. 09:27


A 2013 karácsonyi sok kicsi jótékonysági akció támogatottjai az Ételt az Életért Közhasznú Alapítványon keresztül rászoruló családok lesznek.

Sok kicsi jótékonysági akciónk idén is folytatja azon gyakorlatát, hogy rászoruló családokat, gyerekeket segít, elsősorban élelmiszeradományokkal. Ezen elképzelésünkkel tökéletesen találkozik az 1999-ben a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által alapított Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány, melynek célja az emberek testi-lelki szenvedésein való enyhítés tápláló, vegetáriánus ételek osztásával.

Az alapítvány a nyilvános ételosztásokon túl - Budapesten heti 6 napon át osztanak ingyen napi 1500 adag ételt, továbbá több vidéki helyszínen is jelen vannak - családsegítő, gyermekétkeztetési feladatokat is ellátnak, valamint 2010-től élelmiszercsomagok küldésével is segítik a vidéki rászorulókat. Céljuk, hogy a szegénységben élő, mindennapi étkezésükről önerőből gondoskodni nem tudó rászorulók, valamint természeti katasztrófák áldozatai számára megfelelő minőségű és mennyiségű élelmet biztosítsanak, és ezzel hozzájáruljanak hátrányaik csökkentéséhez, illetve azok további növekedésének elkerüléséhez.

A jótékonysági nyereményjáték keretében az elmúlt évekhez hasonlóan idén is főleg élelmiszer tárgyadományokra fordítjuk a befolyt támogatási összeget. Elsődlegesen a III. kerületi családsegítő és gyermekvédelmi központ által meghatározott rászoruló családok számára szervezett ételosztáshoz szerzünk majd be a főzéshez alapanyagokat, valamint az alapítvány karácsonyi - idén rekordmennyiségű, 5300 darabosra tervezett - élelmiszercsomagjaiba vásárolunk tartós élelmiszereket.