Segítsüti

sok kicsi Nyereményjáték

Most nekik segítünk

Mátrix Közhasznú Alapítvány, SzegedRészletek >
Felajánlott támogatás:
00.387.000
Ft
Beérkezett támogatás:
00.386.000
Ft

2. céges felajánlás - Demó konyhai tanfolyam az Essencia Főzőiskolától

2012. november 17. 19:19

Az Essencia Főzőiskola egy 25.000 Ft értékű demó konyhai tanfolyamot ajánlott fel egy személy részére, külön a sok kicsire szabott bennfentes látogatással.

Nagy örömmel fogadtuk, hogy a 2003-ban megalakult Essencia Főzőiskola és Demo Konyha (1088 Budapest, Szentkirályi u. 1/B) is csatlakozott a csapathoz, és egy demó konyhai tanfolyamra szóló, 25.000 Ft értékű részvételt ajánlottak fel egy személy részére az akcióban. A demó konyhai tanfolyamokon a vendégek  bemutató főzésen vesznek részt, ami azonban nem jelenti azt, hogy teljes passzivitásra vannak kárhoztatva. A gasztronómia iránt szenvedélyesen érdeklődők számára lenyűgöző élményt nyújt, amikor karnyújtásnyi távolságból figyelhetik órákon át kedvenc séfjüket munka közben. Az alapanyag- vagy technológiaközpontú tanfolyamokból 2013 elejére bor-étel, mangalica, magyar hal és háromrészes hidegkonyhai kurzust terveznek Bicsár Attilával, Vomberg Frigyessel és Varju Viktorral. A tanfolyam témáját a séf 6-8 fogásban dolgozza fel, sokoldalúan megközelítve és interpretálva az adott témát. Az egyes fogások készítése, tálalása alkalmat ad a magyarázatokra, a munkafolyamat ismertetésére. A tanfolyam nemcsak azért interaktív, mert a vendégek minden fogást végigkóstolnak, hanem kérdezhetnek, párbeszédet folytathatnak a séffel.  

A szerencsés licitálót a tanfolyami részvétel mellett különleges, csak és kizárólag erre az alkalomra lehetővé tett bennfentes látogatásra is invitálják. A tanfolyamvezető séf a délután 5 órakor kezdődő mintegy háromórás kurzusra már reggel óta készül, előkészíti az alapanyagokat, alaplevet főz, kiadja a feladatokat, telefonál és bort párosít és még tucatnyi egyéb dologgal foglalkozik. Az egésznapos alkotói folyamat nyomonkövetése gasztroőrülteknek élvezet, szórakozás és óriási tapasztalat a kulisszák mögött folyó munkáról, a profi konyhák világáról és a séfek szerteágazó, egyrészt komoly technológiai fegyelmet, másrészt szárnyaló kreativitást igénylő munkájáról. A demó konyhai tanfolyam élményén túl egyszeri és minden valószínűség szerint megismételhetetlen kulisszák mögötti kirándulásra nyílik tehát alkalma annak, aki ezt a felajánlást megnyeri.

Nagyon köszönjük ezt a különleges és ránk szabott felajánlást az Essencia Főzőiskola és Demo Konyhának!

A nyeremények 2012. november 16-30 között itt gyűlnek össze, 2012. december 1-14 között pedig itt lehet felajánlásokat tenni, és 1000 Ft = 1 virtuális sorsjegy értéken a sorsjegyeket kiválasztani

 

(fotók: Essencia Főzőiskola és Demo Konyha)